Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014


ΟΜΑΔΑ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ" (Νίκος, Γιάννης, Γιάννης)




Με τόσες καινούριες μουσικές γνώσεις, τραγούδια, εκπομπές, συναυλίες, με τα οποία ήρθε σε επαφή η ομάδα, η ιδέα... δεν άργησε να κατέβει. Ένας συνδυασμός μουσικών γνώσεων και δημιουργικής γραφής αποτυπώθηκε, χάρη στην απόπειρα της ομάδας να πειραματιστεί με την δημιουργία μιας...
Ραδιοφωνικής Εκπομπής. Μην περιμένετε πως βγήκαμε και στον... αέρα. Κάτι τέτοιο θέλει υπομονή, πολλή μα πολλή εξάσκηση, τεχνικές γνώσεις και καλή προετοιμασία.  Όμως ξεκινώντας από εδώ, και απευθυνόμενοι τουλάχιστον στους συμμαθητές μας, σίγουρα αποκτήσαμε άλλον... αέρα. Και δημιουργήσαμε προσδοκίες για να ξανασυμβεί, πραγματικά αυτή την φορά, στο άμεσο μέλλον:

<< Hello hello my friends!
Εδώ Studio 69 και σας μιλάει ο Σώτος ο special και η παρέα του, Nick the greek, και Γιώργος ο wipeout.
Σήμερα έχουμε αφιέρωμα στην τζάζ. 
Καταρχάς, ας πούμε τι σημαίνει τζαζ, αν και είναι δύσκολο να το προσδιορίσουμε.
Τζαζ σημαίνει ελευθερία.
Άλλος ένας ορισμός που διευκρινίζει εν μέρει το περιεχόμενό της είναι ότι πρόκειται για μια μουσική στην οποία ο μουσικός εκτελεί μελωδικές παραλλαγές (wow).
Λοιπόν, αγαπητοί μου ακροατές, θα πάρουμε μια γεύση από Louis Armstrong και Mack the Knife. Και μετά από αυτό, θα έχουμε ένα διάλειμμα για διαφημίσεις>>.

Mack the Knife

<<Ξαναγυρίσαμε φίλοι μου και μένουμε συντονισμένοι εδώ, για more τραγούδια και αφιερώσεις. Φίλοι μου πήραμε μια γεύση του τι σημαίνει τζαζ, και τώρα ας μάθουμε λίγα πράγματα για την ιστορία της. Η τζαζ εμφανίστηκε ως αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό μουσικό είδος, περίπου το 1900. Ιδού ένα αυθεντικό δείγμα της πρώτης εκείνης επίσημης δεκαετίας της τζάζ>>

Original Dixieland Band (1908)

<<Πριν από τότε εκτείνεται η προϊστορία της, αυτό είναι αρκετά μεγάλο θέμα, θα μπορούσα να σας μιλάω για ώρες, ίσως σε μια άλλη εκπομπή, εμάς μας ενδιαφέρει ότι αναγνωρίστηκε το 1900.
Ας ακούσουμε αγαπητοί μου άλλο ένα τραγούδι που θα μας ηρεμήσει>>

What a wonderful world




<< Από ποιά άλλα είδη αποτελείται η τζαζ; Και τώρα που ηρεμήσαμε ας δούμε: ένα από αυτά είναι η ραγκτάημ>>

Scott Joplin, "The Entertainer" (1902)

<<Ίσως το πιο γνωστό και αγαπητό μουσικό θέμα να είναι αυτό που μόλις ακούσαμε, φίλοι μας. Το είδος ξεκίνησε ως χορευτική μουσική, στις κακόφημες γειτονιές του αφροαμερικάνικου νότου, όπως του Σ. Λούις και της Ν. Ορλεάνης, πριν καν ακόμη αρχίσουν να κυκλοφορούν και να γίνονται δημοφιλείς, πολλές παρτιτούρες του.
Κάπου εδώ ο χρόνος μας τελείωσε για σήμερα,αγαπητοί ακροατές, και θα πρέπει να σας καληνυχτίσουμε.
Μην ξεχνάτε: Studio 69 για πολλή μουσική! Γειά σας!>> 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου