Τρίτη 3 Ιουνίου 2014


"ΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ"



Η τάξη μας συμμετείχε όμως και στην Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου.
Λίγο μετά το Πάσχα, και ενώ κάποιες παρουσιάσεις εργασιών μας δεν είχαν ακόμη γίνει, δεχθήκαμε από την κυρία της μουσικής την πρόκληση να συμμετάσχουμε σε μια πρωτότυπη δράση του Πανεπιστημίου Αθηνών που λεγόταν "Έχετε Μήνυμα".

Ποιός είχε μήνυμα; Ο κύριος Ban Ki-Moon, που είναι ο Γενικός Gραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Τι είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων ΕΘνών; Αντιγράφω από την wikipedia:

"[...]είναι ένας διεθνής οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ των κρατών του κόσμου με σκοπό τη συνεργασία στο Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική ισότητα. Πρόδρομός του θεωρείται η Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) που αποτέλεσε απαίτηση των Εθνών για τη διεθνή ειρήνη μετά από τις θηριωδίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδρύθηκε το 1945 από τις χώρες που νίκησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο[...]"

Ποιοί άλλοι θα συμμετείχαν στην δράση: μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας, και παιδιά από καταυλισμούς Ρομά.

Από όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που μελετήσαμε φέτος, θα έπρεπε τώρα να εστιάσουμε για λίγο στο Νερό. Το νερό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, αλλά ελάχιστοι ξέρουν οτι είναι πια ψηφισμένο ως ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα.




τα παιδιά γράφουν το μήνυμά τους στον ΟΗΕ για το Νερό


Η αφίσα στον τίτλο, είναι από την τελική εκδήλωση. Ο Έλληνας εκπρόσωπος από τον ΟΗΕ, θα ερχόταν να παραλάβει τα μηνύματά μας, και όπως μας είπαν, έτσι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιούνη) θα τιμηθεί μέσα από τις δικές μας φωνές.

Στο άκουσμα του παραπάνω νέου, η τάξη ξέσπασε σε χειροκροτήματα!



Γιατί υπάρχει πραγματικό πρόβλημα...όπως είδατε και στο βίντεο.
Γιατί θέλουμε εμείς οι ίδιοι να γίνουμε η αλλαγή που ευχόμαστε για τον πλανήτη.Και βάλαμε ξανά το βίντεο να παίξει πριν χτυπήσει το κουδούνι...

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τις δράσεις του ΟΗΕ, στα ελληνικά, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: 

Ο ΟΗΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου